Wat als ……. ? (Vervolg)

Zo’n anderhalve maand geleden begon ik na te denken over wat er mogelijk is als er vanaf ongeveer de zomer weer gereisd mag worden door Europa. Als er dan wel weer individueel of in kleine groepjes gereis mag worden, maar niet in grote groepen, wat zou ik dan kunnen doen?

Ik zou b.v. eind augustus naar Berlijn gaan voor die “Wat Te Doen In Berlijn” fandag en daarna doorreizen naar Wroclaw met de trein. Na een paar dagen in Wroclaw verbleven te hebben zou ik de trein kunnen pakken naar Katowice voor een bezoek aan het Legendia pretpark. Na een overnachting in Katowice zou ik dan de trein naar Krakau kunnen pakken voor nog een aantal overnachtingen in deze mooie plaats.

Dit is allemaal erg goed te doen met het openbaar vervoer, zoals te zien is op onderstaande kaarten.
Maar er zijn ook nog een aantal bestemmingen die niet zo gemakkelijk berijkbaar zijn met het OV, zoals pretpark Energylandia en bestemmingen die ik dan zeker beter als een georganiseerde dagtocht kan boeken, zoals b.v. voormalig concentratiekamp Auschwitz.

Volgens Energylandia zouden er vanuit zowel Katowice als Krakau treinen rijden naar Zator, maar alleen gedurende het zomer seizoen. En vanaf het station zouden dan shuttlebussen naar het park rijden.
Meer info hierover vind je via de website van het park.

Berlijn naar Wroclaw:

Wroclaw naar Legendia (Katowice):

Katowice naar Krakau:

Reacties zijn gesloten.