Het London Resort….. een timeshare project? En wat kan dit betekenen

Er is vandaag een interview online gekomen waaruit (b)lijkt dat het London Resort eigenlijk niet ontwikkeld is voor het pretpark als hoofddoel, maar voor een aantal timeshare hotels. Het pretpark blijkt maar bijzaak te zijn. Maar voor deze hotels lijkt wel voldoende interesse te zijn van investeerders uit het midden oosten. Willen ze dan hiermee het pretpark gaan financieren?

Er zijn de afgelopen jaren regelmatig vergelijkbare projecten gestart, waarbij met behulp van het timeshare principe eerst andere zaken ontwikkeld en gebouwd zouden gaan worden om daarna met het verkregen geld het eigenlijk meest interessante deel van het project te gaan ontwikkelen en bouwen.
Een recent voorbeeld van vergelijkbaar project was het Tema Instanbul project uit 2013, waarbij op een timeshare manier flats verkocht werden om daarmee het pretpark te financieren waarmee de investeerders eigenlijk gelokt werden..
De flats zijn er wel gekomen gedeeltelijk, maar aan het pretpark is men nooit begonnen te bouwen, op wat grond werkzaamheden na.

Bron: https://www.arabnews.com/node/1776686/business-economy

EDIT:

Als dit project inderdaad op deze manier is opgezet, zie ik niet dat het pretpark er ooit gaat komen. Ik blijf de berichten rond dit project wel volgen, maar ga ondertussen toch ook al wel andere plannen uitwerken voor mijn vakantie in 2024.

Reacties zijn gesloten.