Berlijn is opnieuw verdeeld

Tijdens de koude oorlog was het bekende Checkpoint Charlie een hotspot van politieke spanning. Maar zelfs nu nog, 29 jaar na de val van de muur, zorgt deze toeristische trekpleister opnieuw voor verdeeldheid in de stad.

Er zijn al jaren plannen om het gebied rond Checkpoint Charlie op te knappen, maar deze plannen zorgen voor verdeeldheid onder de buurtbewoners.
Dat er wat gedaan moest worden aan de chaos die mede veroorzaakt word door de enorme aantallen toeristen, dat was wel duidelijk.
En ook aan de grote hoeveelheid nog braakliggende grond, welke “tijdelijk” in gebruik is bij allerlei toeristen trekkende bedrijfjes, moest nodig iets gedaan worden.

Maar de plannen die enkele jaren geleden hiervoor gepresenteerd zijn, zijn ondertussen min of meer afgeschoten door de regering en de lokale bevolking. Deze plannen bestonden vooral uit hoogbouw, waarin ruimte was voor kantoorruimte en een nieuw Hard Rock Hotel.
En juist veel hoogbouw met alleen kantoren is niet gewenst door de lokale bevolking, die wensen liever sociale woonruimte, omdat daar gebrek aan is.

De plannen zullen wel aangepast gaan worden, maar dat zal nog wel even gaan duren. Zeker tot februari 2020 mag er namelijk nog gestemd worden op de verschillende mogelijkheden.
Of het verwachtte Hard Rock Hotel het ook gaat redden om in de nieuwe plannen te komen, is voorlopig nog onduidelijk.
En wanneer de bouw uiteindelijk kan gaan beginnen, nadat de plannen mogelijk goed gekeurd gaan worden is ook nog niet bekend.

Bron: https://www.thelocal.de/20191204/berlin-agrees-to-checkpoint-charlie-facelift

Reacties zijn gesloten.