Zou ik naast EP ook deze plekken kunnen bezoeken?

Ik hoop snel weer eens een keer in het schitterende Europa Park te komen, welke in het Zuid Duitse Plaatsje Rust te vinden is. Zeer waarschijnlijk zal ik dit dan met de trein gaan doen, wat een behoorlijk lange rit zal worden, via o.a. Hannover, Kassel, Frankfurt en Karlsruhe.

Maar nu bedacht ik dat o.a. Stuttgart dan ook binnen mijn bereik ligt. En laten daar de prachtige musea van Porsche en Mercedes Benz te vinden zijn. Stuttgart is met een overstap in Karlsruhe goed te doen met de trein. En van hieruit zijn deze 2 musea makkelijk te bereiken met de S-Bahn.

En iets verderop richting Heidelberg/Mannheim liggen ook nog 2 geweldig leuke techniek musea. Het Technik Museum Speyer en het Technik Museum Sinsheim. Deze kosten iets meer moeite om er te komen met het openbaar vervoer, maar toch wil ik dit niet missen.
Het technik museum in Speyer is bereikbaar met de bus vanaf het station in Speyer, welke vanaf Mannheim te bereiken is met de trein.
Ook het museum in Sinsheim is bereikbaar vanaf Mannheim, al moet je dan wel eerst naar Heidelberg.

En vanaf Mannheim is het ook weer gemakkelijk met de ICE richting Offenburg om dan niet veel later in Rust bij het Europa Park te eindigen.

Als extra optie zou ik deze trip ook nog een bezoekje kunnen brengen aan Erlebnispark Tripsdrill. Dit “foute”, maar oh zo leuke parkje is met het openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit Stuttgart maar ook Heilbronn.
En omdat ik toch al 1 of meerdere nachten in Stuttgart wil verblijven, lijkt mij dit een erg makkelijke keuze.

Reacties zijn gesloten.