Plannen goedgekeurd, de bouw kan van start

De komende weken moet het nieuwe project van Parc Asterix van start gaan, de plannen voor de nieuwe coaster zijn goedgekeurd en de beelden van de definitieve landschappelijke inpassing kan je hieronder vinden.

Onder de projectnaam Toutatis (nog te bevestigen) biedt het Parc Asterix in 2023 een indrukwekkende nieuwe achtbaan. (Aanvankelijk in 2018 aangekondigd voor 2021)

De achtbaan zal het een hoogte hebben van 51 meter en een parcours met een lengte van 1075 meter (1361 m met de meerdere lanceringen). De coaster zal onder meer twee lanceerzones bevatten, waaronder een drievoudige “halfpipe”.

De snelheid van de 3 treinen van 20 passagiers wordt aangekondigd op 107 km / u (5 voertuigen per trein, 4 passagiers per voertuig). Het vertrekinterval tussen twee treinen is ongeveer 57 seconden (minimum). De theoretische uurcapaciteit wordt geschat op 1260 personen per uur, voor een duur van 1,40 m per cyclus.

Het project krijgt vorm in het hart van een nieuw thematisch gebied van 20.813 m² gewijd aan de Vikingen, gelegen op een uitbreiding achter de huidige achtbaan La Trace Du Hourra. Het nieuw gebied dat ook een horecakiosk, een locatie voor een mobiele horeca punten, een speelterrein en een locatie voor een game gallery omvat. De totale kosten van het project bedragen ongeveer 28 miljoen euro.

Bron: https://forum.pretpark.club/d/521-parc-asterix-opent-intamin-multi-launch-coaster-in-2023/25

Reacties zijn gesloten.