Corona maatregelen in Berlijn

De belangrijkste regels voor nu in Berlijn zijn:

• Toeristen zijn weer welkom, ook vanuit het buitenland!
Altijd moet de afstand van 1.5 meter tot andere mensen in acht worden genomen, op sommige plaatsen is 2 meter de minimale afstand!
• In het OV, bij alle winkels en in supermarkten is het verplicht om mond-neusmaskers te dragen. Ook als je ergens naar binnen gaat en een ijsje of een coffee-to-go koopt, heb je een masker nodig. Wijk hier niet vanaf, er wordt op gecontroleerd en je kunt bij overtreding een boete krijgen tot 500 euro. Daarnaast: dit is voor ons aller gezondheid en bescherming!
Sinds 15 mei 2020 zijn restaurants en eetgelegenheden in Berlijn weer geopend, met 1.5 meter afstand en (op sommige plekken, niet overal) voorwaarde van afgifte van je gegevens (naam, adres, telefoonnummer, mailadres) zodat bij een mogelijke besmetting snelle ‘contact tracing‘ gedaan kan worden. Vrijwel overal wordt buiten gegeten op terrassen.
• De meeste hotels, hostels en campings zijn geopend voor toeristische overnachtingen (in maximaal 60% bezetting)
• Sinds zaterdag 27 juni 2020 zijn de contactbeperkingen opgeheven en mogen mensen weer afspreken met wie ze willen.
Vrijwel alle musea in Berlijn zijn geopend, maar velen werken op basis van een reservering met tijdslot vooraf. Zorg dus dat je van te voren de website van je favo museum in Berlijn bezoekt en een tijdslot boekt! Ook zijn in musea, galeries en tentoonstellingen mondmaskers verplicht.
• Sportstudio’s, buiten-zwembaden en fitnessstudio’s zijn weer geopend, maar er mag nog niet ter plaatse gedoucht worden.
• Ook de Freiluftkino’s zijn geopend, dus je kunt weer in de buitenlucht naar de bioscoop!
• Rondvaartboten hebben hun vaart weer hervat, wel met een aangepast programma.

Reacties zijn gesloten.