We zijn weer thuis

Wat ging het snel. Eind mei heb ik deze vakantie nog maar geboekt en iets meer dan 2 maanden later is deze alweer voorbij. Het was weer een erg leuke vakantie, maar wat is er veel veranderd ten opzichte van vorig jaar.

Zo zijn helaas de feestcafe’s De Swing, De Heeren van Holland, De Koets en De Malle Molen niet meer open.
Van de Swing en de Malle Molen wist ik het al dat deze gesloten zouden zijn, maar van die andere komt het toch als een verrassing. Op de plek van de Swing en de Prins, zat nu al een Britse karaokebar met de naam X-Factor.
Zo snel kan het dus gaan.
Verder is Bruincafe Mooi Sikke nu een internationale bar geworden met de naam Two Much. Gelukkig nog wel onder de Nederlandse eigenaar, maar hierdoor is de sfeer wel helemaal anders dan dat deze vorig jaar nog was.
En ook Grand Cafe Costa is helaas verdwenen, mijn favo adresje aan de boulevard.

Dit alles heeft helaas te maken met de nieuwe regels en wetten van de gemeente Salou, waarmee ze de overlast van feestvierende jongeren willen beperken. De cafe’s hadden maar 2 keuzes hierdoor, of een dure verbouwing of de tent sluiten. Helaas keuzen veel zaken voor het laatste.
Ook moet de horeca vanaf nu ook goed en gemakkelijk toegankelijk zijn voor minder validen. Ook dit is een erg dure aanpassing, waar niet iedereen aan wil beginnen.

Voorlopig heb ik Salou wel gezien en door al deze veranderingen is het ook lang niet zo leuk en gezellig meer. Volgend jaar dan maar ergens anders naar toe voor vakantie, denk ik zo.

Reacties zijn gesloten.