Provincies eisen meer en snellere treinen naar Duitsland

Er moeten meer en snellere treinverbindingen tussen Nederland en Duitsland komen. Daarvoor pleiten vijf Nederlandse provincies en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen in een brandbrief aan staatssecretaris Van Veldhoven (D66) van Infrastructuur en haar Duitse ambtgenoot.

Ja, hoewel de treinverbinding met Berlijn voor mij nu nog redelijk relaxt is, met een duur van ongeveer 4 a 5 uurtjes, mag het altijd wel wat sneller.
Dit zou b.v. al mogelijk zijn, door de snelle verbinding (ICE) welke al tussen Hannover en Berlijn loopt, te verlengen richting Nederland (Hengelo).
Maar volgens geruchten zou deze snelle verbinding tussen Amsterdam en Berlijn, in de toekomst juist mogelijk dan via Arnhem gaan lopen ipv via Hengelo. Arnhem heeft namelijk al het voordeel dat ze al een ICE verbinding met Duitsland (Duisburg) hebben.
Op zich is dat voor ons Tukkers geen probleem, als de normale (IC) verbinding maar via Hengelo / Bad Bentheim blijft lopen.

EDIT:

Momenteel is de reistijd op beide trajecten ongeveer hetzelfde, bij gebruik makend van de ICE.
Dit is dan Amsterdam-Hengelo-Berlijn en Amsterdam-Arnhem-Berlijn.
De verbinding via Arnhem is voor Nederland korter en dus goedkoper qua kosten voor het aanpassen dan de verbinding via Hengelo. Hierbij moet je namelijk ook nog langs de Veluwe, wat zorgt voor duurdere aanpassingen.

Maar ook in het aantal tussenstops dat gemaakt word, kan veel tijd gewonnen worden!
Nu doet de IC tussen Hengelo en Berlijn nog 7 (tussen) stations aan. Hiervan zouden er in mijn ogen zeker 3 van geschrapt kunnen worden.
Dan zou de trein vanuit Hengelo, alleen nog hoeven te stoppen in Bad Bentheim, Osnabruck, Hannover, Berlin-Spandau en eindstation Berlin-HBF. En ook in Nederland kunnen er meerdere tussenstations geschrapt worden op de verbinding tussen Amsterdam en Berlijn. In mijn ogen mogen dit bijvoorbeeld de stations Hilversum, Apeldoorn en Almelo wel zijn.

Mee eens? Vijf Nederlandse provincies en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen willen dat er meer en snellere treinverbindingen tussen Nederland en Duitsland komen.

Geplaatst door NOS op Dinsdag 9 juni 2020

Reacties zijn gesloten.