Brouwerij ‘t IJ is een Amsterdamse brouwerij waar uitsluitend speciaalbieren gebrouwen worden. De brouwerij is gevestigd in het oosten van de stad. Het bier wordt op twee locaties gebrouwen. Aan de Funenkade, naast Molen de Gooyer, worden alle tapbieren van de brouwerij gebrouwen. Op deze locatie bevindt zich ook het proeflokaal van de brouwerij.
In de tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad worden alle flesbieren gebrouwen.
De totale capaciteit van de twee locaties is zo’n 22000hl per jaar.
Brouwerij ‘t IJ is in 1983 opgericht door Kaspar Peterson.
Na ruim 20 jaar besloot Peterson in 2008 te stoppen als eigenaar van Brouwerij ‘t IJ. Patrick Hendrikse en Bart Obertop werden de nieuwe eigenaren van de brouwerij.
In 2015 nam de Belgische brouwerij Duvel Moortgat een belang in ‘t IJ.
Brouwerij ‘t IJ brouwt een aantal vaste biersoorten, maar ook een aantal seizoenbieren. Alle bieren zijn bovengistend, ongepasteuriseerd en ongefilterd.
Een aantal bieren zijn gebrouwen uit biologische grondstoffen en zijn als biologisch gecertificeerd door Skal.
Rondleiding door de brouwerij
Elke vrijdag, zaterdag en zondag verzorgt Brouwerij ‘t IJ een aantal rondleidingen in zowel het Engels als het Nederlands.
Deze vinden plaats in de brouwerij aan de Funenkade. Je krijgt kort uitleg over de roemruchte geschiedenis van de brouwerij en het brouwproces.